Wat is ergotherapie

Na ziekte, een ongeval of bij het hebben van een chronische aandoening kan het zijn dat u niet meer in staat bent de dagelijkse activiteiten te doen, die u altijd gewend was te doen.Ergotherapie is een paramedisch beroep dat erop gericht is mensen (opnieuw) in staat te stellen zo zelfstandig mogelijk te functioneren in het dagelijks leven. geenpuf
Strijken  knopenhaak_groot

Dat houdt in dat wij samen met u kijken naar mogelijkheden om de dagelijkse handelingen en activiteiten, die voor u belangrijk zijn, weer uitvoerbaar te maken. De therapie kan bij u thuis, in de ergotherapie-praktijk, in de directe woonomgeving, of op het werk plaats vinden.

“Mijn handen doen zeer bij het snijden van vlees, 
knoopjes dichtmaken, wringen…”“Mijn huishouden valt me zwaar door mijn rugklachten,‘s morgens gaat het wel maar ‘s middags kan ik 
eigenlijk alleen nog maar op de bank zitten…”

“Ik wil zo graag weer aan het werk, maar het valt mezo tegen; mijn collega’s die in dezelfde ruimte ooktelefoongesprekken voeren, mijn stoel die…”

“Ik kan zo slecht tegen drukte
sinds ik mijn ongeluk heb gehad;
licht, geluid, bewegende beelden alles irriteert mij…”

 

rugpijn_man