Scenartherapie

Ik heb mijn knie zwaar gekneusd, maar wil volgende week graag mee doen in de beslissende wedstrijd

Ik heb zulke zere duimen, kan niks meer vasthouden en bij alles wat ik doe doen ze pijn en ze zijn zo stijf

Ik ben geopereerd aan mijn elleboog maar hij blijft zo dik en stijf

Scenartherapie is een uitwendige behandelmethode, die het zelfgenezend vermogen van het lichaam via de huid stimuleert. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het biofeedback mechanisme. De Scenar zendt pijnloze elektrische impulsen via de huid, dit bevordert de productie van lichaamseigen stoffen en sappen die de cellen en organen nodig hebben om goed te kunnen functioneren en zo wordt het zenuwstelsel gestimuleerd.

Het doel van Scenar therapie

Het doel van Scenartherapie is bij ziekte en/of pijn het hele lichaam te activeren in plaats van de symptomen te onderdrukken.Daarom wordt na de behandeling met het Scenarapparaat niet alleen de pijn minder, maar treedt ook algemene verbetering op en krijgt men meer energie.

Voor wie is Scenar therapie bestemd?

Scenartherapie is voor kinderen en volwassenen die last hebben van acute of chronische aandoeningen, pijn, stijfheid, moeizaam herstel na een operatie of blessures, waarbij het lichaam traag of onvoldoende zelf hersteld. Scenar therapie helpt bij:

De scenar is een effectieve pijnbestrijder en vergroot de beweeglijkheid van gewrichten. Het heeft een herstel- en energiebevorderende werking bij acute en/of chronische pijn, sportblessures, of na een operatie.

De behandeling

Tijdens het eerste consult zullen wij u eerst vragen stellen over uw klachten. Daarna zullen wij u onderzoeken met behulp van de Scenar. Met deze gegevens kunnen wij het doel bepalen dat u wilt bereiken met de behandeling.

De Scenar-expertise, dit eerste onderzoek heeft tot doel:

 • Onderzoek uit te voeren naar de functionele toestand van uw lichaam tijdens een behandelsessie
 • Een korte algemene prognose te maken van het genezingsproces
 • Een algemeen behandelingsprogramma op te stellen voor de tweede sessie en de daarop volgende

De Scenarbehandeling kan uit verschillende protocollen bestaan, dit kan per keer verschillen.
Scenartherapie is een behandelwijze die kan samengaan met een reguliere therapie met of zonder gebruik van medicijnen, maar die ook apart toegepast kan worden.Het grote voordeel is dat Scenartherapie via de aanmaak van neuropeptiden het lichaam stimuleert zichzelf te genezen. Een genezing zonder bijwerkingen.

Het aantal behandelingen hangt af van drie factoren; uw doelstelling, omgevingsfactoren en de behandelbaarheid van uw klacht.

In het algemeen geldt dat bij acute klachten een paar (1-5) behandelingen voldoende zijn om u van uw klachten af te helpen.

Bij chronische klachten die al enkele maanden / jaren spelen zijn er meerdere (10-15) behandelingen nodig.

Contra-indicaties voor Scenartherapie:

 • Individuele overgevoeligheid
 • Een pacemaker
 • Zware psychische aandoeningen
 • Na gebruik alcohol / verdovende middelen
 • Acute toestanden waarbij de diagnose onbekend is
 • Orgaan transplantatie


Tijdelijke contra-indicaties:

 • Een antibioticakuur
 • vaccinatie

Bas Franken is 17 jaar en heeft met voetballen zijn knie zwaar geblesseerd, is bij de HAP geweest en daar was het advies 3 weken niet sporten en fysiotherapie.

Bas had zoveel pijn dat hij nog dezelfde avond is geweest voor een behandeling met het Scenar apparaat. Hij had heel erg veel pijn en verwachtte dat het behandelen veel pijn zou doen, na 10 minuten zei hij dat het eigenlijk best prettig was.

De volgende dag had hij minder pijn maar was de knie nog wel heel erg stijf en kon hij maar een klein stukje buigen. Na de tweede behandeling kon hij verder buigen en had nog maar een beetje pijn, na de derde behandeling was de pijn nagenoeg weg en kon hij zijn knie redelijk buigen. Na de vierde behandeling was de pijn weg en kon hij volledig buigen en strekken en belasten.

De fysiotherapeut van de voetbal heeft hem nog getaped voor de eerste training na een week én voor de wedstrijd na twee weken. Hij heeft de hele wedstrijd mee kunnen doen en heeft geen last gekregen na de wedstrijd. Bas was heel blij dat hij tegen de verwachting in toch de wedstrijd mee heeft kunnen spelen.

Bas Franken (17), Knie blessure

Mevrouw Mijnbergen van 76 heeft al ruim een jaar last van haar duimen, ze zijn stijf en pijnlijk. Mevrouw Mijnsbergen heeft er last van tijdens het doen van haar huishouden en met handwerken. Met een aantal dingen is zij al gestopt omdat het te pijnlijk werd en niet meer ging.

Mevrouw is na één behandeling al af van de stijfheid van haar handen en de duimen zijn een stuk minder pijnlijk. Na een paar dagen komt de pijn wel weer terug. Na nog 3 behandelingen is zowel de pijn als de stijfheid volledig verdwenen. Mevrouw Mijnsbergen kon weer met plezier koken, haar huishouden doen en bloemstukken maken. De klachten zijn ruim 4 maanden weggebleven.

Mevrouw Mijnsbergen is toen gaan breien omdat zij helemaal geen last meer had. Ze wilde eens proberen of dat ook weer zou gaan. De klachten kwamen met een week terug. Mevrouw Mijnsbergen heeft 2 behandelingen gehad en is gestopt met breien. Nu is zij al weer 3 maanden klachten vrij.

Ze is zeer tevreden. Ze dacht dat die pijn en stijfheid nou eenmaal bij de artrose hoorde en niet meer weg zouden gaan. Gelukkig kan zij haar handen nu weer gewoon en zonder pijn gebruiken.

Mevrouw Mijnbergen (76), Stijve en pijnlijke duimen

Neem contact met ons op!

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.