Praktijkvoorbeelden

Bas Franken is 17 jaar en heeft met voetballen zijn knie zwaar geblesseerd, is bij de HAP geweest en daar was het advies 3 weken niet sporten en fysiotherapie.

Bas had zoveel pijn dat hij nog dezelfde avond is geweest voor een behandeling met het Scenar apparaat. Hij had heel erg veel pijn en verwachtte dat het behandelen veel pijn zou doen, na 10 minuten zei hij dat het eigenlijk best prettig was.

De volgende dag had hij minder pijn maar was de knie nog wel heel erg stijf en kon hij maar een klein stukje buigen. Na de tweede behandeling kon hij verder buigen en had nog maar een beetje pijn, na de derde behandeling was de pijn nagenoeg weg en kon hij zijn knie redelijk buigen. Na de vierde behandeling was de pijn weg en kon hij volledig buigen en strekken en belasten. 

De fysiotherapeut van de voetbal heeft hem nog getaped voor de eerste training na een week én voor de wedstrijd na twee weken. Hij heeft de hele wedstrijd mee kunnen doen en heeft geen last gekregen na de wedstrijd. Bas was heel blij dat hij tegen de verwachting in toch de wedstrijd mee heeft kunnen spelen.


Mevrouw Mijnbergen van 76 heeft al ruim een jaar last van haar duimen, ze zijn stijf en pijnlijk. Mevrouw Mijnsbergen heeft er last van tijdens het doen van haar huishouden en met handwerken. Met een aantal dingen is zij al gestopt omdat het te pijnlijk werd en niet meer ging.

Mevrouw is na één behandeling al af van de stijfheid van haar handen en de duimen zijn een stuk minder pijnlijk. Na een paar dagen komt de pijn wel weer terug. Na nog 3 behandelingen is zowel de pijn als de stijfheid volledig verdwenen. Mevrouw Mijnsbergen kon weer met plezier koken, haar huishouden doen en bloemstukken maken. De klachten zijn ruim 4 maanden weggebleven. 

Mevrouw Mijnsbergen is toen gaan breien omdat zij helemaal geen last meer had. Ze wilde eens proberen of dat ook weer zou gaan. De klachten kwamen met een week terug. Mevrouw Mijnsbergen heeft 2 behandelingen gehad en is gestopt met breien. Nu is zij al weer 3 maanden klachten vrij.

Ze is zeer tevreden. Ze dacht dat die pijn en stijfheid nou eenmaal bij de artrose hoorde en niet meer weg zouden gaan. Gelukkig kan zij haar handen nu weer gewoon en zonder pijn gebruiken.


Meneer Kempes is 46 en hij is schilder van beroep. Hij zit al een jaar in de ziektewet door een nekhernia en hij heeft veel pijn in zijn rechterarm, schouder en in zijn nek.

Hij heeft al van alles geprobeerd en via de huisarts en meerdere specialisten en therapeuten verschillende behandelingen en medicijnen geprobeerd tot aan een operatie aan toe, dit alles heeft de klachten niet doen verminderen. 
De heer kwam toen zeer sceptisch voor een Scenar behandeling. Na een 5-tal behandeling begon hij het gevoel te krijgen minder pijn te hebben en minder stijf te zijn in de nek.
Na 9 behandelingen had hij het idee weinig last meer te hebben en meer energie te krijgen (hij was inmiddels doodmoe geworden van een jaar pijn en dokteren).

Na 15 behandelingen is meneer Kempes weer aan het werk gegaan. Hij is direct begonnen met fysiek zwaar werk, tegen het advies in. Maar na 6 weken had hij nog steeds geen klachten en hij is inmiddels al weer 5 maanden klachtenvrij aan het werk! Hij is heel blij dat hij Scenar therapie heeft gehad.